Her er tre fede oplevelser i din kommune: Randers og omegn

Profilbillede

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Randers og omegn. 


1. Kunst-gåture i Randers  
Tag med på en anderledes gåtur i kunstens tegn og oplev alverdens kunst i Randers’ gader, stræder og parker. 

Du kan vælge mellem fire ruter med oplevelser for både børn og voksne. Til alle ruterne findes der beskrivelser af værkerne og sjove lydfortællinger om kunsten i Randers. 

Du kan læse mere om de fire kunst-gåture og finde kort til ruterne herunder: 

Kilde: randers.dk

2. Orienteringsgang i Fussingø Skov 
Tag dine venner eller familie med på orienteringsskattejagt i Fussingø Skov og led efter orienteringsposter.

Mellem træerne i Fussingø gemmer der sig 32 faste poster til orienteringsløb. Du kan gøre din gåtur til en sjov og fælles aktivitet for både børn og voksne. 

På Randers Orienteringsklubs hjemmeside, kan du finde et kort over Fussingø Skov samt regler og instruktioner til ruten.

På hjemmesiden kan du også finde GPS-koordinater til alle 32 poster.

Find et kort over Fussingø her.
Find GPS- koordinaterne her. 

Hvis du vælger at tage udfordringen op, kan du enten følge en af de tre baneforslag, som Randers Orienteringsklub beskriver på deres kort. Eller du kan vælge at gå efter de poster, der er tættest på de stier, du vælger at følge. Du kan selvfølgelig også vælge at løbe ruten. Uanset hvad er det en sjov og aktiv oplevelse i naturen, som alle kan være med på.

Du finder skovområdet ved Fussingø på Vasevej 7, 8920 Randers NV. 

Kilde: randers.dk 

3. Øster Bjerregrav Aktivitetspark 
I Øster Bjerregrav lidt uden for Randers kan du besøge en aktivitetspark med plads til leg, sport og lærerig udfoldelse.

I parken kan du udforske og klatre på forskellige legedyr som næsehorn, flodhest, elefant og panda eller teste din balance på den store tarzanbane. 

Er du vild med skating, kan du også lave seje tricks på skaterbanen. Du skal blot medbringe dit eget skateboard, løbehjul eller rulleskøjter.  

På selve legepladsen finder du desuden to store klatretårne med rutschebaner, klatrenet, en smal bro, gyngestativ, vippe, vippedyr og snoretorp.

Vil du eller dit barn prøve en lærering aktivitet, kan du også finde to små trampoliner, hvor der rundt i det bløde underlag er lavet tal og bogstaver samt de matematiske tegn +, – og *.

Trænger du til lidt mere udfordring, kan du udforske den elektroniske bevægelsespark, som er et område med søjler, der tænder og slukker et farvet lys i toppen. Her er udfordringen at røre ved lyset, når det tændes – en øvelse der bringer sved frem på panden hos både børn og voksne. 

Får du brug for et hvil, kan du nyde en medbragt madkurv i det store madpakkehus, hvor der både er borde/bænke og stikkontakter, hvis du skal bruge strøm til maden eller mobilen skal oplades. 

Aktivitetsparken ligger bag ved Hallen i Øster Bjerregrav, hvor der tilmed findes parkeringsplads. Her kan du også låne hallens toilet, hvis der skulle blive brug for det. 

Du finder Øster Bjerregrav Aktivitetspark på Blishønevej 33, Randers 8920 Danmark. 

Kilde: bapa.dk