Kanonbåden blev indviet

Foto: Randers kommune. Udbyhøj Lystbådehavn i Randers Fjord har fået en ny attraktion i form af en mobil formidlingsplatform på vandet, Kanonbåden.
dato

Udbyhøj Lystbådehavn i Randers Fjord har fået en ny attraktion i form af en mobil formidlingsplatform på vandet, Kanonbåden. Den blev indviet søndag den 21. maj og er en del af Naturpark Randers Fjord.

Kanonbåden har et multirum, der kan benyttes af skoler, institutioner og foreninger, og tanken er, at man her kan gå i dybden med særlige emner. Derudover er der et øvre dæk, som altid er åbent for besøgende, hvor man kan i kikkert skue ud over fjorden og finde information om Naturpark Randers Fjord. Kanonbåden er desuden beklædt med tagrør, der er meget karakteristiske for Randers Fjord.

Kanonbåden er en del af et større projekt, hvor der længe har været et ønske om et besøgssted helt ned til vandet med panorama-udsigt over fjorden.

Projektet er blevet til ved hjælp af en række puljer og fonde, herunder LAG-midler, Kultur og Fritidsforvaltningen, samt erhverves og planudvalget, Nordea-fonden, ELRO-fonden og LAG Randers-Favrskov. Udvalget har selv bevilliget 100.000 kroner til formålet.

Kanonbåden bliver et af Naturpark Randers Fjords hotspots og skal være med til at gøre det attraktivt for turister at besøge Naturparken og Udbyhøj. Steder som man tror på, virkelig kan give folk nogle særlige oplevelser. Man kan året rundt gå ombord og nyde udsigten ud over fjorden og mod Kattegat. Måske er man endda heldig at se en sæl eller havørn oppe fra det øvre dæk.

Kanonbåden kan ikke sejle ved egen kraft, men kan f.eks. bugseres til Randers eller andre lokationer i fjorden, hvor den kan opholde sig i en rum tid. Borgere, skole og andre gæster kan booke bådens multirum ved at skrive til sbc@randers.dk.

Multirummet vil være tilgængeligt for skoler og institutioner fra kl. 8-14, mens foreninger kan benytte rummet fra kl. 17-22 samt i weekender. Borgere og turister kan primært benytte det i weekenderne.

Kanonbåden er en spændende ny attraktion i Naturpark Randers Fjord, der vil give besøgende en unik oplevelse og samtidig informere om områdets historie og natur.

Kilde: Randers kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.