Nordre Fællesdag for fuld udrykning

Foto: Randers Kommune.
dato

Fredag den 31. maj 2024 blev Nordre Fællesdag afholdt for femte gang, hvor 275 børn fra nordbyen deltog i en dag fyldt med spændende aktiviteter.

Dagen startede dramatisk med blå blink og sirener, da to ambulancer fra Sommersamaritterne og en brandbil med brandkadetter ankom til det store grønne område. Børnene fik mulighed for at afprøve brandslanger og deltage i en række praktiske opgaver, der krævede samarbejde.

Nordre Fællesdag er en samlingsdag for Nørrevangsskolen, Glentevejens Fritidshjem, KFUM's Fritidshjem, Jennumparkens Fritidshjem og Solgården. Elever op til femte klasse blev blandet på tværs af årgange for at løse opgaver sammen, hvilket styrkede deres samarbejdsevner og relationer. Børnene besøgte også dyrene på Solgården, hvilket gav dem en sjov og lærerig oplevelse.

Idéen til Nordre Fællesdag opstod for fem år siden med det formål at skabe større samhørighed og fællesskab blandt børnene. En gruppe repræsentanter fra hver institution arbejder hvert år på at udvikle nye ideer til dagen.

"Det handler ikke om at være hurtigst eller stærkest, men at hjælpe hinanden," siger Kasper Laursen, lærer ved Nørrevangsskolen og medarrangør af dagen.

Nordre Fællesdag har vist sig at være en succes, der styrker fællesskabet og giver børnene en følelse af sammenhold.


https://www.randers.dk/nyheder/nordre-faellesdag-for-fuld-udrykning/
Kilde: Randers Kommune