Nyt fra Spentrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Spentrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 9.30 tre mænd på 20, 21 og 24 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De tre mænd sigtes for trusler og grov vold begået onsdag d. 26. januar mod en medarbejder i Rema1000 på Frederiks Allé i Aarhus C.

En 20-årig mand sidder allerede varetægtsfængslet i sagen, efter han blev anholdt dagen efter episoden.

Ifølge sigtelsen overfaldt de fire mænd medarbejderen med flere slag og spark, tog halsgreb på ham og smed flere genstande på ham, inden nogle vidner greb ind og fik stoppet overfaldet.

Medarbejderen pådrog sig flere skader, som han efterfølgende blev behandlet for.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus to mænd på 29 og 45 år, der sigtes for besiddelse og omfattende salg af mindst 5 kilo heroin, mindst 5,5 kilo kokain og mindst 200 gram MDMA til kunder i både Aarhus og andre byer i Midtjylland.

De to mænd blev anholdt onsdag formiddag i Aarhus på baggrund af en intensiv efterforskning imod det kriminelle narkomiljø i Aarhus og omegn. I forbindelse med anholdelserne blev der beslaglagt en større mængde narkotika og et større kontantbeløb.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Randers en 19-årig mand, der sigtes for indbrud begået på en adresse i Ryomgård tirsdag den 1. februar.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

 

Pistol viste sig at være af plastik

Onsdag kl. 21.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand gik rundt ved Shell-tanken på Havkærvej i Tilst og viftede med en pistollignende genstand. Der blev sendt flere patruljer til stedet, og ved ankomst kunne betjentene se, at den bil, der var blevet nævnt i forbindelse med anmeldelsen, stadig holdt på stedet.

Der var flere personer til stede, og det viste sig hurtigt, at der havde været tale om en legetøjspistol, som en 20-årig mand havde viftet med over for nogle af hans bekendte. Alle havde tilsyneladende vidst, at der var tale om en spøg og at det var en legetøjspistol.

Den 20-årige mand blev dog alligevel sigtet for at have forstyrret den offentlige orden.

**

 

Havde taget narkotika med på legepladsen

Onsdag kl. 20.22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der sad en gruppe unge mennesker og røg og drak på legepladsen tilhørende institutionen Børnegården Skt. Anna Gade i Aarhus C. Da politiet ankom til stedet, traf de fire unge mænd, der blev gjort bekendt med, at politiet ville se, om de var i besiddelse af noget ulovligt.

En 17-årig dreng fremviste selv en pose med en mindre mængde skunk/marihuana, en 18-årig mand blev fundet i besiddelse af flere THC-bolsjer, en anden 17-årig fremviste også en pose med en mindre mængde skunk/marihuana og den fjerde unge mand, der også var 17 år, erkendte at have besiddet tre poser med marihuana, der blev fundet ved det legehus, hvor de fire havde siddet.

Alle fire drenge blev sigtet for besiddelse af narkotika. Desuden blev forældrene til de fire drenge, der var under 18 år, kontaktet og orienteret om sigtelserne.

**

 

Vred bargæst blev anholdt

Ved midnatstid natten til torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beværtning på Åboulevarden i Aarhus C, hvor en gæst havde skubbet til en dørmand og råbt skældsord efter ham, da han fik at vide, at han ikke måtte komme ind.

Da politiet ankom til stedet, blev den 20-årige mand anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

**

 

Fuld mand endte i detentionen

Natten til torsdag kl. 02.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der lå en meget beruset mand, som anmelderen ikke kunne få kontakt til, ved Klostertorvet i Aarhus. Betjentene forsøgte at få kontakt til den 20-årige mand, der vågnede op, men var tydeligt beruset og svær at kommunikere med.

Den 20-årige blev vurderet til at være så beruset, at han forstyrrede den offentlige orden. Dette blev bekræftet, da han begyndte at råbe skældsord efter betjentene, som han også sendte en langefinger til. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Specialpatruljen bankede på og fandt narko

Onsdag kl. 11.00 var betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Risskov, hvor man havde mistanke om, at der befandt sig narkotika. Det var lejlighedens 23-årige mandlige beboer, der åbnede døren, og han blev gjort bekendt med, at politiet ville kigge lidt nærmere på lejligheden.

Under ransagningen fandt betjentene hash og skunk samt flere bolsjer, der indeholdt stoffet THC. Det hele blev beslaglagt, og den 23-årige mand blev sigtet for besiddelse af narkotika.

**

 

51-årig mand faldt i vandet

Onsdag kl. 21.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var faldet i åen ved Hack Kampmanns Plads i Aarhus. Østjyllands Brandvæsens dykkere var hurtigt fremme på stedet og fik hevet den 51-årige mand op. Det er endnu uklart, hvorfor den 51-årige mand endte i vandet, men hændelsen undersøges nu nærmere.

**

 

Brand i biler

Natten til torsdag kl. 00.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i to biler, der holdt parkeret ved Brobjerg Parkvej i Egå. Da betjentene ankom til stedet, kunne de se flammer og røgudvikling, men brandvæsnet var allerede ankommet og i gang med slukningsarbejdet.

Brandvæsnet havde fået branden under kontrol, og der var umiddelbart ingen fare for at ilden ville sprede sig yderligere. Kl. 01.11 var branden slukket og brandvæsnet begyndte efterslukningsarbejdet. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 07.30 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Tilst. En 54-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej, da han påkørte en anden bil bagfra. Den anden bil, ført af den 72-årig mand, blev herefter skubbet frem i en tredje bil, der blev ført af en 48-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Det viste sig, at den 54-årige mand havde taget nøglerne til bilen, uden at have fået lov af ejeren, og han blev derfor sigtet for brugstyveri. Han blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Onsdag kl. 07.39 skete der et færdselsuheld i krydset Houvej/Mølleparken i Odder. En 56-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og kørte sammen med en 51-årig kvinde, der kom kørende på cykel. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade. Den 56-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag 07.58 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Hasselager Allé. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Møllebakken og drejede til venstre ad Hasselager Allé ind foran en modkørende bil, ført af en 31-årig mand, der kom kørende ad Skanderborgvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 14.45 blev en 15-årig dreng standset på en knallert på Bindeledet i Spentrup, idet betjentene havde mistanke om, at knallerten kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev målt på et rullefelt, der viste en topfart på 69 km/t, og den blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelse. Den 15-årige dreng blev sigtet for at have kørt på ulovlig knallert og for ikke at have tegnet forsikring.

Onsdag kl. 16.35 blev en 27-årig kvinde anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da hun blev standset af en patrulje på Dyrhøjvej i Kolind.

Onsdag kl. 18.00 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Ravnsbjergvej i Viby. En 38-årig mandlig lastbilchauffør skulle svinge til højre, da han påkørte en 43-årig kvinde, der kom kørende på cykel. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade. Den 38-årige lastbilchauffør blev sigtet for ikke at have overholdt sig vigepligt.

Onsdag kl. 19.06 skete der et færdselsuheld på Gudrunsvej i Brabrand. En ukendt bilist kom kørende ad Gudrunsvej, hvor vedkommende påkørte en 23-årig kvinde, der kom kørende på cykel. Bilisten kørte herefter fra stedet mod vest ad Trille Lucassens Gade. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorlig til skade.

Onsdag kl. 21.22 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand.

Onsdag kl. 21.25 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj. En ukendt bilist kørte tilsyneladende frem for rødt lys og påkørte en anden bil, der blev ført af en 33-årig mand. Føreren af den anden bil kørte herefter fra stedet. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 23.45 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vesselbjergvej i Hadsten. I bilen sad også en 25-årig mand, der blev fundet i besiddelse af noget hash og noget kokain. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Skanderborggade i Randers SV begået onsdag den 2/2 mellem kl. 06.15 og kl. 10.30
  • På Søren Kannesvej i Spentrup begået mellem tirsdag den 1/2 kl. 19.00 og onsdag den 2/2 kl. 09.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi