Østeuropæiske dagpenge-modtagere vender tilbage til arbejdsmarkedet med ny indsats

Foto: Randers Kommune.
dato

Det summer af aktivitet på Sprogcenter Randers, hvor 45 ivrige jobsøgende fra Rumænien, Polen og Litauen deltager i et intensivt 16-ugers kursus.

Jobcenter Randers har iværksat denne indsats for at hjælpe ledige østeuropæere tilbage på arbejdsmarkedet. Flere deltagere har allerede sikret sig fast arbejde, deltidsstillinger, praktikpladser og midlertidige jobs.

"Fra politisk side er vi overbeviste om effekten af at investere i beskæftigelsesområdet. Det er svært at komme ind på det danske arbejdsmarked, hvis man ikke kan sproget så godt, og derfor er denne indsats særlig værdifuld, når sprog og beskæftigelse går op i en højere enhed," siger formand for kommunens Beskæftigelsesudvalg, Bo Vestergaard.

Kurset, som afholdes tre gange om ugen, byder på intensiv hjælp til jobsøgning, praktik og netværksdannelse samt vejledning i a-kasseregler. Deltagerne får også undervisning i dansk og andre vigtige fag som IT, matematik og engelsk.

En af deltagerne, 35-årige Stefan Ionut Razvan fra Rumænien, roser underviserne for deres dedikation. "På kurset læser vi jobannoncer og vores ansøgninger igennem sammen, og underviserne hjælper alle med at få et godt CV og lave gode ansøgninger," siger Stefan, som nu søger job som lagermedarbejder.

Karina Rask, centerleder i Jobcenter Randers, følger resultaterne tæt og er stolt af indsatsen. "Med denne indsats får de jobsøgende værktøjer til at stå stærkere i forhold til arbejdsmarkedet - sprog, jobsøgningsstrategier og generel viden om samfundet," siger hun.

Indsatsen er en del af en politisk prioritering af arbejdsmarkedsområdet, som blev vedtaget i byrådet i forbindelse med godkendelsen af budget 2024-2027.


https://www.randers.dk/nyheder/oesteuropaeiske-dagpenge-modtagere-vender-tilbage-til-arbejdsmarkedet-med-ny-indsats/
Kilde: Randers Kommune