Træbænke flyttes – bedre udsigt til skulpturen Bar Roma

Foto: Randers Kommune.
dato

Udsigten til skulpturen Bar Roma er nu væsentligt forbedret, efter at træbænke, som siden indvielsen i oktober sidste år har taget noget af udsigten fra Østervold, er blevet flyttet.

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt udtaler: "Da vi stod ved indvielsen, blev det tydeligt, at træbænkene, der var tænkt som et dejligt sted at sætte sig, faktisk tog noget af udsigten til Bar Roma. Med et stort og vigtigt kunstværk som Bar Roma i bybilledet er det vigtigt, at omgivelserne ikke forstyrrer oplevelsen af det, og det har vi nu rettet op på."

Ændringen af bænkene blev besluttet umiddelbart efter indvielsen, men det har været en kompleks opgave at gennemføre.

"Det har været nødvendigt at undersøge de meget tunge bænkes påvirkning af trappen. Derfor var det ikke bare lige at skubbe lidt rundt på dem," fortæller Jesper Kaas Schmidt.

Udover en forbedret udsigt til skulpturen, er der nu også bedre mulighed for at sidde med Bar Roma i ryggen og nyde udsigten over skulpturaksen på Østervold med Helen Schous Den Jyske Hingst og Ingvar Cronhammars Redfall – Byport 4. Der vil løbende blive holdt øje med, om der er behov for flere justeringer i fremtiden.

"Det er en plads, som vi lige skal se lidt an og løbende evaluere på, men jeg er bestemt rigtig glad for resultatet og håber, at mange indbyggere i Randers også fremover vil nyde stedet," afslutter Jesper Kaas Schmidt.


https://www.randers.dk/nyheder/traebaenke-flyttes-bedre-udsigt-til-skulpturen-bar-roma/
Kilde: Randers Kommune